Patatesli Poğaça Tarifi

 


Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler:

- 2 adet yumurta beyazı

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı su

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 tatlı kaşığı toz şeker

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 paket instant maya

- Un


İç Harcı İçin:

- 2 adet patates

- 1 tutam maydanoz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tuz

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ


Üzeri İçin:

- Yumurta sarısı


Yapılışı:

1. Bir kaba un hariç tüm malzemeler eklenir ve karıştırılır.

2. Yavaş yavaş un da eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

3. İç harcı için patatesler küp küp doğranır ve içine diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.

4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparılarak yuvarlak haline getirilir ve yarısına çizikler atılır.

5. Çizik atılmayan kısmına iç harcı koyulur ve kapatılır.

6. Tüm poğaçaları tepsiye dizdikten sonra yumurta sarısı sürülür ve 180 derece fırında 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Ellerine sağlık güzel kızım çok güzel görünüyor 😍😍

    YanıtlaSil