- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Karamel İçin:
- 1 su bardağı toz şeker
Yapımı:
1. Karamel için toz şeker bir tavaya koyulur ve eriyip karamel haline gelene kadar ocakta karıştırılır.
2. Karamel kaselere paylaştırılır.
3. Muhallebi için süt, toz şeker, un, yumurta sarısı bir kaba koyularak kaynayana kadar karıştırılır.
4. Kaynayan muhallebiye vanilya da eklenir ve karamellerin üstüne sıcakken koyulur.
5. Hazırlanan tatlı, 1 gün buzdolabında bekletilir.
6. Ertesi gün tatlı, ters çevrilip kaseden çıkarılır ve tabağa koyulur. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)