Tavuk Büryan Tarifi İçin Malzemeler:
- 9 adet tavuk budu
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yapılışı:
1. İlk olarak tavuk butları haşlanır.
2. Butlar haşlandıktan sonra kızartılır.
3. Pilav için öncelikle 1 adet soğan tencerede yağ ile kavrulur.
4. İçine karabiber, kırmızı toz biber ve zerdeçal eklenir ve kavurmaya devam edilir.
5. Daha sonra pirinç ile tereyağı eklenerek birlikte kavrulur.
6. Tavuk butları pilavın üzerine koyularak su ve tavuk suyu eklenir ve pişirilir.
7. Yemek kısık ateşte 15-20 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım benim 👏😍
YanıtlaSilTeşekkür ederim güzel yorumunuz için 😍
Sil