Tavuk Büryan Tarifi


 

Tavuk Büryan Tarifi İçin Malzemeler:

- 9 adet tavuk budu

- 2 su bardağı pirinç

- 2 su bardağı tavuk suyu

- 2 su bardağı su

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 adet soğan

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- Yarım çay kaşığı zerdeçal


Yapılışı:

1. İlk olarak tavuk butları haşlanır. 

2. Butlar haşlandıktan sonra kızartılır. 

3. Pilav için öncelikle 1 adet soğan tencerede yağ ile kavrulur.

4. İçine karabiber, kırmızı toz biber ve zerdeçal eklenir ve kavurmaya devam edilir.

5. Daha sonra pirinç ile tereyağı eklenerek birlikte kavrulur.

6. Tavuk butları pilavın üzerine koyularak su ve tavuk suyu eklenir ve pişirilir.

7. Yemek kısık ateşte 15-20 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)


Yorum Gönder

2 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım benim 👏😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için 😍

      Sil