Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 4 adet muz
Krem Şanti İçin:
- 2 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
Yapılışı:
1. Yumurta, süt, sıvı yağ ve toz şeker bir kaba alınarak çırpılır.
2. Üzerine kakao, un, kabartma tozu ve karbonat da eklenerek çırpmaya devam edilir.
3. Kek harcı, yağlanmış dikdörtgen bir borcama dökülür ve fırına verilir.
4. Kek, 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
5. Fırından çıkarılan kek soğuduktan sonra kekin üst kısmı bıçakla kesilir.
6. Tabanda kalan kekin üzerine dilimlenmiş muz koyulur.
7. Muzların üzerine ise hazırlanan krem şantiden sürülür.
8. Son olarak kekin üzerinden kestiğimiz parça mutfak robotundan geçirilerek toz haline getirilir ve pastanın en üstüne serpilir.
9. Köstebek pastamız hazır. Afiyet olsun :)