Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 125 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Bir kaba tereyağı koyularak ocakta eriyene kadar karıştırılır.
2. Eriyen tereyağına un eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
3. Daha sonra üzerine süt eklenir ve karıştırılır.
4. Son olarak toz şeker eklenir ve yüksek ateşte kaynayana kadar karıştırılır.
5. Kaynayan muhallebi ocaktan alınarak vanilya eklenir ve ilk sıcağı çıkana kadar bekletilir.
6. Muhallebi, mikser ile çırpılarak pürüzsüz hale getirilir.
7. Hazırlanan tatlı, kaselere koyulur ve üzeri istenilen şekilde süslenir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊