İrmikli Şerbetli Tatlı Tarifi

 


İrmikli Şerbetli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler:

- 125 gr tereyağı

- 1 adet yumurta

- 1 yemek kaşığı sirke

- 1 çay bardağı irmik

- 1 su bardağı tepeleme un

- 1 adet kabartma tozu

- Yarım su bardağı toz fındık


Şerbeti İçin:

- 2 su bardağı toz şeker

- 2 su bardağı su

- Birkaç damla limon suyu


Yapılışı:

1. İlk olarak şerbet için şeker ve su ocakta kaynatılır.

2. Kaynayan şerbete limon sıkılır ve soğumaya bırakılır.

3. Hamur için tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve yoğrulur.

4. Hazırlanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar ayrılır ve oval şekle getirilerek tepsiye dizilir.

5. Hamurların üzerine bıçakla veya çatalla çizikler atılır.

6. Hamurlar, 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

7. Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş olan şerbet dökülür ve şerbeti çekmesi için beklenir.

8. Şerbeti çektikten sonra tatlı hazır. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.