Pamuk Pasta Tarifi İçin Malzemeler:
Keki İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
Keki Islatmak İçin:
- 2 su bardağı süt
Muhallebi İçin:
- 4,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket toz krem şanti
- 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
- Hindistan Cevizi
Yapılışı:
1. İlk olarak keki için bir kaba yumurta ve toz şeker koyularak mikserle çırpılır.
2. Beyazlaşan kek harcına un, nişasta, su, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir.
3. Ardından kek harcı dikdörtgen bir borcama dökülür ve 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
4. Fırından çıkan kekin ilk sıcağı çıktıktan sonra kürdan veya çatalla delikler açılır ve 2 su bardağı süt koyularak sütü çekmesi için beklenir.
5. Muhallebi için bir tencereye süt, un, toz şeker, nişasta koyularak ocakta kaynayana kadar karıştırılır.
6. Kaynayan muhallebiye vanilya ve toz krem şanti eklenir ve mikserle çırpılır.
7. Hazırlanan muhallebi, soğuyan kekin üzerine dökülür ve yayılır.
8. Son olarak tatlının üzerine hindistan cevizi serpilir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊