Limonlu Çörek Tarifi İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı haşhaş
- 4 su bardağı un
Limonlu Sosu İçin:
- Yarım su bardağı süt
- 1/3 su bardağı limon suyu
- 1 limon kabuğu
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1. İlk olarak hamuru için bir kaba yumurta, süt ve maya koyularak karıştırılır.
2. Üzerine şeker, tuz, haşhaş ve yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur.
3. Hamur, ele yapışmayan bir kıvama gelince üzeri kapatılarak 30 dakika mayalanmaya bırakılır.
4. Sosu için bir kaba süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi, toz şeker ve nişasta koyularak ocakta kaynayana kadar karıştırılır.
5. Kaynayan sosa zerdeçal koyulur ve ocaktan alınır.
6. Üzerine tereyağı koyulur ve eriyene kadar karıştırılır.
7. Mayalanan hamur, tezgahta bir merdane yardımıyla dikdörtgen şekilde açılır.
8. İlk sıcaklığı çıkan limonlu sos, hamurun her tarafına sürülür ve hamur rolu şeklinde sarılır.
9. Hamurdan 2 parmak genişliğinde parçalar kesilir ve tepsiye dizilir.
10. Hamurlar 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dakika, kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊