Lahana Kapama Tarifi

 


Lahana Kapama Tarifi İçin Malzemeler:

- Yarım lahana

- 2 su bardağı pirinç

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- 2 adet soğan

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 1 çay kaşığı kimyon

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 1 çay kaşığı tuz

- Zeytinyağı


Yapılışı:

1. İlk olarak lahanalar yumuşayana kadar haşlanır ve fırına girebilecek bir kaba serilir.

2. İç harcı için bir tencerede sıvı yağ ile soğanlar kavrulur.

3. Üzerine salçalar da eklenir ve kavurmaya devam edilir.

4. Üzerine pirinç, baharatlar ve tuz eklenir ve üzerini geçecek kadar su eklenerek pişmeye bırakılır.

5. Piştikten sonra iç harcı lahanaların üzerine dökülür ve yayılır.

6. Lahana yapraklarıyla üzeri kapatılır ve üzerine bir fırçayla zeytinyağı sürülür.

7. Yemek, 200 derece fırında 15 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.