Tarçınlı İrmik Tatlısı Tarifi

 


Tarçınlı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:

- 150 gram tereyağı

- 1 adet yumurta

- 3 yemek kaşığı irmik

- 1 paket vanilya

- Yarım paket kabartma tozu

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 1/3 çay bardağı sıvı yağ

- Aldığı kadar un


Şerbeti İçin:

- 2 su bardağı toz şeker

- 2 su bardağı su

- Birkaç damla limon


İç Harcı İçin:

- 3 yemek kaşığı toz ceviz ve fındık

- 1 yemek kaşığı toz şeker

- 1 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı:

1. İlk olarak şerbeti için bir kaba toz şeker ve su koyularak ocakta kaynatılır.

2. Şeker eriyip şerbet kaynayınca birkaç damla limon sıkılır ve 10 dakika daha kaynatarak ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

3. O sırada hamuru için bir kaba tereyağı, yumurta, irmik, vanilya, kabartma tozu, sıvı yağ koyularak karıştırılır.

4. Yavaş yavaş un eklenir ve hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Hamurun parçalanmaması için sert olmaması gerekiyor.

5. Daha sonra iç harcı için bir kaba toz ceviz ve fındık, toz şeker ve tarçın koyularak karıştırılır.

6. Tezgaha streç film serilir ve üzerine hamurun yarısı serilerek hamur merdane yardımıyla uzunlamasına açılır.

7. Daha sonra hamurun kenarları kesilerek dikdörtgen şekli elde edilir.

8. Hamura yine uzunlamasına olacak şekilde iç harcından koyulur ve hamur rulo şeklinde sarılır.

9. Sarılan hamurun üzerine irmik serpilir ve hamur verev şekilde kesilerek tepsiye dizilir.

10. Hamurun diğer parçasına da aynı işlem yapılır ve hepsi 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

11. Fırından çıkan tatlının ilk sıcağı çıkınca soğumuş olan şerbet üzerine dökülür ve şerbeti çekmesi için beklenir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.