Ballı Hardallı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler:
Marine Etmek İçin:
- 3 parça tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1,5 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
Diğer Malzemeler:
- Yarım paket krema
- Tuz
- Şeker
Yapılışı:
1. İlk olarak sosu için bir kaba mayonez, hardal, bal, sirke, tuz ve rendelenmiş sarımsak koyularak karıştırılır.
2. Hazırlanan karışıma küp şeklinde doğranmış tavuklar koyulur ve harmanlanır.
3. Tavuklar, 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4. Bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyulur ve kızdırılır.
5. Kızdırılan tavaya tavuklar koyulur ve pişirilir.
6. Pişen tavuklara krema, bir tutam tuz, çok az miktarda toz şeker koyulur ve karıştırılır.
7. Tavuklar ocaktan alınır ve bir tabağa koyulur. Üzerine isteğe göre bal ve susam eklenir. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊