Özbek Mantısı Tarifi

 


Özbek Mantısı Tarifi İçin Malzemeler:

İç Harcı İçin:

- 300 gram kıyma

- 1 adet soğan

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber


Hamuru İçin:

- 4 su bardağı un

- 1 adet yumurta

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 su bardağı ılık su


Yapılışı:

1. İç harcı için bir kaba kıyma, doğranmış soğan, baharatlar ve tuz koyulur ve yoğrulur.

2. Hazırlanan harç bir kenarda bekletilir.

3. Hamuru için ayrı bir kaba un, yumurta, tuz ve ılık su koyularak yoğrulur.

4. Hamur, ele yapışmayan bir kıvama gelince ikiye kesilir. Un az olursa ve ele yapışırsa tekrar un ekleyebilirsiniz.

5. Hamurun tek parçası merdane yardımıyla ince bir şekilde açılır.

6. Hamurlar orta boylu kareler şeklinde kesilir.

7. İçine kıymalı iç harcı koyulur ve normal mantı gibi kapatılır.

8. Daha sonra hamurların köşeleri iki yandan birleştirilir.

9. Tüm hamurlara aynı işlem yapılır.

10. Bir tencerede su kaynatılır ve 1 tatlı kaşığı tuz ile 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir.

11. Kaynayan suya mantılar atılır ve 20-25 dakika haşlanır. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.