Vişneli Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 


Vişneli Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

Keki İçin:

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 su bardağı galeta unu

- 1 paket kabartma tozu

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi


Şerbeti İçin:

- 1 su bardağı su

- 1 su bardağından biraz az toz şeker


Vişneli Sos İçin:

- 500 gram çekirdeksiz vişne

- 4 yemek kaşığı toz şeker

- 2 su bardağı su

- 2 yemek kaşığı nişasta


Kreması İçin:

- 1 paket toz krem şanti

- 1 su bardağı soğuk süt

- 100 ml sıvı krema



Yapılışı:

1. İlk olarak keki için bir kaba yumurta ile toz şeker koyularak mikserle çırpılır.

2. Üzerine sıvı yağ, galeta unu, kabartma tozu ve hindistan cevizi koyularak karıştırılır.

3. Bir borcama dökülür ve 180 derece fırında 25 dakika pişirilir.

4. Şerbeti için soğuk su ile toz şeker, bir kasede şeker eriyene kadar karıştırılır ve buzdolabına koyulur.

5. Vişneli sosu için bir kaba tüm malzemeler koyularak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir ve ocaktan alınır.

6. Kreması için bir kaba krem şanti ve süt koyularak çırpılır. Katılaşan kremaya 100 ml sıvı krema da eklenir ve tekrar çırpılır.

7. Fırından çıkıp soğuyan keke şerbet dökülür ve çekene kadar beklenir.

8. Üzerine vişneli sos dökülür ve soğuyana kadar beklenir.

9. Son olarak en üzerine krema sürülür ve hindistan cevizi ile süslenir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.