Malaga Pasta Tarifi

 


Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler:

- 4 adet muz


Kek İçin:

- 3 adet yumurta

- 1 çay bardağı toz şeker

- Yarım çay bardağı süt

- Yarım su bardağından biraz fazla un

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- 1 yemek kaşığı nişasta

- 2 yemek kaşığı kakao


Kreması İçin:

- 2,5 su bardağı süt

- 1 çay bardağı un

- 1 yemek kaşığı nişasta

- 1 paket vanilya


Çikolata Sosu İçin:

- 200 ml sıvı krema

- 65 gr sütlü çikolata

- 65 gr bitter çikolata

- Yarım çay bardağından biraz fazla toz fındık


Yapılışı:

1. İlk olarak kek için yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır.

2. Beyazına yarım çay bardağı şeker koyularak krema haline gelene kadar çırpılır.

3. Ardından yumurtanın sarısına şeker, süt, un, vanilya, kabartma tozu, nişasta ve kakao eklenerek karıştırılır.

4. Üzerine yavaş yavaş köpürttüğümüz yumurta beyazı da eklenir ve yağlı kağıt serilmiş bir borcama dökülür.

5. Kek, 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.

6. Fırından çıkan kek, soğuması için bir kenarda bekletilir.

7. Kreması için bir kaba un, şeker, nişasta ve süt koyularak ocakta karıştırılır.

8. Kaynayan krema ocaktan alınır ve vanilya eklenerek karıştırılır.

9. Krema, soğuması için buzdolabında bekletilir.

10. Çikolata sosu için krema ocakta kaynatılır.

11. İçine çikolatalar da eklenerek eritilir.

12. Ardından toz fındıklar da eklenir ve ocaktan alınır.

13. Soğuyan kekten yarım bir muzun boyutuna göre parçalar kesilir.

14. Hazırladığımız krema bir sıkma poşetine alınır ve her parçaya sıkılır.

15. Her parçanın üzerine muz koyulur ve krema ile muzların kenarları sıvanır.

16. Son olarak üzerine çikolata sosu dökülür ve isteğe bağlı olarak kenarlarına toz fındık serpilir.

17. Tatlı birkaç saat buzdolabında soğutulur. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.