Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler:
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet yufka
Sosu İçin:
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı su
Yapılışı:
1. Bir kaba kıyma, doğranmış soğan, sarımsak, salça, baharatlar ve tuz koyulur ve hepsi yoğrulur.
2. İyice yoğrulan malzemeler 10 dakika buzdolabında bekletilir.
3. 1 yufka alınır ve ortadan ikiye katlanır. Daha sonra düz kenarına kıymalar rulo şeklinde dizilir ve kapatılarak sarılır.
4. Hazırlanan rulodan bıçak yardımıyla parçalar kesilir.
5. Tüm parçalar bir tepsiye dizilir ve üzerlerine sıvı yağ sürülerek 200 derece fırında yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirilir.
6. Fırından çıkan kıymalı yufkaların soğuması beklenir.
7. Sosu için bir kaba sıvı yağ ile tereyağı koyularak eritilir.
8. Eriyen yağın üzerine salça ve soslar koyularak kavrulur.
9. Üzerine su da ilave edilerek suyu çekene kadar pişirilir ve ocaktan alınır.
10. Beyti kebabı servis tabağına koyulur. Üzerine yoğurt ve salça gezdirilir. Dilerseniz domates, yeşil veya kırmızı biber gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın 😊