Milföy Pide Tarifi

 


Milföy Pide Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 paket milföy

- Kaşar peyniri

- Kırmızı biber

- Sucuk

- Mısır


Sosu İçin:

- 1,5 yemek kaşığı domates salçası

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- Kekik


Üzeri İçin:

- Yumurta sarısı


Yapılışı:

1. İlk olarak oda sıcaklığındaki milföyler merdane ile biraz açılır. Büyük boyda pideler yapmak istiyorsanız milföyleri daha uzun açabilirsiniz.

2. Bir kaba sıvı yağ, salça ve kekik koyularak ocakta kaynatılır.

3. Sosa çok az su koyulur ve milföyün üzerine sürülür. Kenarlarını kapatacağımız için sadece iç kısımlara sürebilirsiniz.

4. Üzerine sucuklar, biberler ve mısırlar dizilir ve en üste rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.

5. Milföylerin kenarları kapatılır ve tepsiye dizilir.

6. Tüm milföyler hazırlandıktan sonra kenarlarına yumurta sarısı sürülür.

7. Pideler 200 derece fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirilir. Dilerseniz yumurtalı, kaşar peynirli, patatesli milföy pideler de yapabilirsiniz. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.