Hengel Mantısı Tarifi

 


Hengel Mantısı Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:

- 2 su bardağı ılık su

- 1 adet yumurta

- 1 çay kaşığı tuz

- Un


İç Harcı İçin:

- 2 adet büyük boy patates

- 1 adet soğan

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:

1. İlk olarak hamuru için su, yumurta ve tuz karıştırılır.

2. Üzerine yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur.

3. Hamur sert bir kıvama gelene kadar yoğrulur ve kenarda bekletilir.

4. İç harcı için patatesler haşlanır ve ezilir.

5. Bir tencerede soğanlar kavrulur ve patatesler, baharatlar ile tuzu eklenerek karıştırılır.

6. Hazırladığımız hamur ince şekilde açılır ve su bardağı ile yuvarlak şekiller çıkarılır.

7. Her yuvarlak hamurun içine iç harcından koyulur ve kenarları çatal ile kapatılır.

8. Bir tencereye su koyulur ve kaynatılır. Kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz atılır.

9. Mantılar suda haşlanır. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.