Yağlama Tarifi

 


Yağlama Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:

- 2 su bardağı ılık su

- 1 su bardağı ılık süt

- 1 paket instant maya

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 tatlı kaşığı toz şeker

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Aldığı kadar un


İç Harcı İçin:

- 350 gr kıyma

- 2 adet soğan

- 1 diş sarımsak

- 2 yemek kaşığı domates salçası

- 3 domates

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 1 su bardağı su

- Tuz


Yapılışı:

1. Hamuru için bir kaba su, süt ve maya koyularak karıştırılır.

2. Üzerine yağ, şeker, tuz ve yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur.

3. Hamur toparlanınca üzeri kapatılır ve 1 saat mayalanmaya bırakılır.

4. İç harcı için bir tavaya bir miktar sıvı yağ koyulur ve kıyma eklenerek kavrulur.

5. Kıymanın rengi değişince üzerine soğan ve sarımsak eklenerek kavurmaya devam edilir.

6. Kıymaya rendelenmiş domates, salça, baharatlar ve tuz da eklenerek karıştırılır.

7. Son olarak su eklenir ve suyu çekince ocaktan alınır.

8. Mayalanan hamur merdane ile yuvarlak şekilde açılır ve tavada pişirilir.

9. Pişirilen hamur bir tabağa koyulur. Üzerine iç harcından koyulur ve 5-6 kat yaptıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.