Tavuk Kapama Tarifi

 


Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler:

- 5 adet tavuk baget

- 3 su bardağı pirinç

- 2 adet soğan

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 çay kaşığı karabiber

- Tuz


Sosu İçin:

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı yoğurt

- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ


Yapılışı:

1. İlk olarak tavuklar bir tencereye koyulur. Üzerine 4 parçaya ayrılmış bir soğan ve üzerini geçecek kadar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır.

2. Su kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika tavuklar haşlanır.

3. Haşlanan tavukların suyu ayrı bir kaba süzülür ve bir kenarda bekletilir.

4. Pilav için bir tencerede doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur.

5. Üzerine pirinçler ile tereyağı eklenir ve kavurmaya devam edilir.

6. Karabiber ile tuz da eklenip karıştırıldıktan sonra pirinçler bir tepsiye koyulur ve yayılır.

7. Üzerine tavuklar dizilir.

8. Sosu için bir kaseye salça, yoğurt ve sıvı yağ koyulur ve karıştırılır. Daha sonra sos, tavukların üzerine sürülür.

9. Son olarak tavuğun suyu da ilave edilir.

10. Tavuk kapama, 200 derece fırında 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun 😊

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.