Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 paket yufka
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limon
Muhallebisi İçin:
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu İçin:
- 150 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
1. İlk olarak şerbeti için bir kaba şeker ile su koyulur ve şeker eriyene kadar ocakta karıştırılır.
2. Daha sonra şerbet kaynamaya bırakılır.
3. Kaynayan şerbete yarım limon suyu sıkılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
4. Muhallebisi için bir kaba yumurta koyularak çırpılır.
5. Üzerine süt, un, nişasta, şeker, vanilya ve karabiber de eklenerek ocakta kaynayana kadar karıştırılır.
6. Kaynayan muhallebi ocaktan alınır ve üzeri streç film ile kapatılarak soğumaya bırakılır.
7. Sosu için bir kaba sıvı yağ ile tereyağı koyularak tereyağı eritilir.
8. Yufkalar, dikdörtgen bir borcamın boyutunda kesilir.
9. Borcamın tabanı yağlanır ve üzerine 3 kat yufka serilir. Daha sonra yufkanın üzerine sostan sürülür ve 3 kat daha yufka serilir.
10. Yufkaların yarısı bitince üzerine muhallebi koyulur ve yayılır. Daha sonra muhallebinin üstüne 3 kat daha yufka serilir ve sostan dökülür. Bu şekilde yufkalar bitene kadar koyulur.
11. Tüm yufkalar bitince tatlı dilimlere ayrılır ve 180 derece fırında 45 dakika, üzeri kızarana kadar pişirilir.
12. Tatlı ocaktan alınır ve ilk sıcağı çıkınca soğumuş olan şerbet dökülür. Şerbeti çekince tatlı hazır. Afiyet olsun 😊
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)