Soslu Patates Tarifi

 


Soslu Patates Tarifi İçin Malzemeler:

- 2 adet patates

- 200 gr mısır nişastası

- 1 su bardağından biraz az su 


Sos İçin:

- 2 diş sarımsak

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 1 çay kaşığı toz şeker

- 3 yemek kaşığı nar ekşisi

- Taze soğan


Yapılışı:

1. Patatesler küp şeklinde doğranır ve kaynayan suya koyularak haşlanır.

2. Haşlandıktan sonra bir kaba koyulur ve ezilerek püre haline getirilir.

3. Patateslere nişasta ve su koyularak yoğrulur.

4. Patateslerden bir parça koparılarak yuvarlanır ve soda şişesi yardımıyla mantar şekli verilir.

5. Tüm patatese aynı işlem uygulandıktan sonra patatesler yeniden haşlanır.

6. 10 dakika haşlanan patatesler süzülerek buzlu suda 5 dakika bekletilir.

7. Sosu için bir kaba rendelenmiş sarımsak, kırmızı toz biber, toz şeker ve nar ekşisi koyularak karıştırılır.

8. Hazırlanan sos patateslerin üzerine dökülür.

9. Son olarak isteğe bağlı olarak doğranmış taze soğan koyulur. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.