Güllaç Tarifi

 


Güllaç Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 paket güllaç (10 adet)

- 3 su bardağı süt

- 1 su bardağı toz şeker

- 3 yemek kaşığı gül suyu

- 1 çay bardağı toz fındık


Yapılışı:

1. Bir tencereye toz şeker ve süt koyularak toz şeker eriyip süt ısınana kadar ocakta karıştırılır.

2. Daha sonra süte gül suyu koyulur ve ocaktan alınır.

3. Bir borcama 1 kat güllaç koyulur ve üzerine sütten 1 kepçe dökülür. Her katta aynı işlem yapılır.

4. 5 kat olduktan sonra fındık tozu serpilir.

5. Toplamda 10 kat güllaç koyduktan sonra en üstüne de süt dökülür ve toz fındık serpilir.

6. Güllaç, buzdolabında 2-3 saat soğuduktan sonra hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.