Bademli Yanık Muhallebi Tarifi

 


Bademli Yanık Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 litre süt 

- 3 yemek kaşığı un

- 1,5 yemek kaşığı nişasta

- 1 su bardağı toz şeker

- 2 yemek kaşığı toz krem şanti

- 1 yemek kaşığı labne

- 90 gr badem 


Yapılışı:

1. Bir tencereye süt, un, nişasta ve toz şeker koyularak ocakta karıştırılır.

2. Kaynamaya başlayan muhallebi ocaktan alınarak toz krem şanti ve labne koyularak tekrar karıştırılır.

3. Bademler rondo yardımıyla toz haline getirilir. Toplamda 3 yemek kaşığı toz badem yeterli olur.

4. Toz haline getirilen bademler muhallebinin içine koyulur ve karıştırılır.

5. Muhallebiler güveçlere koyulur ve güveçler tepsiye dizilir. Tepsiye biraz su koyulur.

6. Muhallebiler 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

7. Bademli yanık muhallebi hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.