Mengen Çorbası Tarifi

 


Mengen Çorbası Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 4 yemek kaşığı bulgur

- 1 adet soğan

- 2 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 1 çay kaşığı nane

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- Tuz

- Tavuk veya et suyu


Yapılışı:

1. İlk olarak 4 yemek kaşığı bulgur küçük bir tencereye koyulur. Üzerine su eklenir ve pişmeye bırakılır.

2. Bulgur suyunu çekip pişince ocaktan alınır.

3. Bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyularak tereyağı eritilir.

4. Eridikten sonra üzerine doğranmış soğanlar eklenir ve kavrulur.

5. Kavrulan soğanlara un eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.

6. Daha sonra domates salçası, biber salçası, kırmızı toz biber ve nane koyularak karıştırılır.

7. Kavrulan malzemelere önce 2 su bardağı soğuk su koyularak karıştırılır. Daha sonra et veya tavuk suyu eklenir.

8. Haşladığımız bulgurlar ve tuzu da eklenerek çorba kaynamaya bırakılır.

9. Çorba kaynadıktan sonra hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.