Fırında Tavuk Güveç Tarifi

 


Fırında Tavuk Güveç Tarifi İçin Malzemeler:

- 5 adet tavuk göğsü

- 1 adet orta boy soğan

- 2 diş sarımsak

- 2 adet yeşil biber

- 1 adet orta boy domates

- 1,5 yemek kaşığı domates salçası

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 1 çay kaşığı kekik

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı köri

- 1 çay kaşığı kajun baharatı

- Tuz


Üzeri İçin:

- Kaşar peyniri

- Yeşil biber


Yapılışı:

1. Tavuk göğsü küp şeklinde doğranır ve bir tencereye koyulur.

2. Tencereye bir miktar sıvı yağ koyularak tavuklar pişirilmeye başlanır.

3. Tavuklar pişip suyunu çekince doğranmış soğan ve sarımsak eklenir ve kavrulur.

4. Üzerine doğranmış yeşil biber de eklenerek kavurmaya devam edilir.

5. Daha sonra domates salçası, doğranmış domates, baharatlar ve tuz koyularak karıştırılır.

6. 10-15 dakika daha pişen tavuk güveçlere koyulur.

7. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve yeşil biber koyulur. Dilerseniz üzerine çeri domates de koyabilirsiniz.

8. Tavuklar, 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.