Haşhaşlı Açma Tarifi

 


Haşhaşlı Açma Tarifi İçin Malzemeler:

- 5 yemek kaşığı haşhaş

- Yarım çay bardağı sıvı yağ

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 2 su bardağı ılık süt

- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

- 1 paket kuru maya

- 2 yumurta beyazı

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Aldığı kadar un


Yapılışı:

1. Bir kaba maya ve süt koyularak karıştırılır.

2. Üzerine sıvı yağ, tereyağı, toz şeker, yumurta beyazı, tuz, haşhaş ve un da koyularak hamur yoğrulur.

3. Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvama gelince şekil verilir ve tepsiye dizilir.

4. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür.

5. Açmalar 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.