Cevizli Açma Tarifi

 


Cevizli Açma Tarifi İçin Malzemeler:

- 2 su bardağı ılık süt

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

- 1 paket kuru maya

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 2 yumurta beyazı

- 1 tatlı kaşığı tuz

- Aldığı kadar un

- 1 çay bardağı ceviz içi


Yapılışı:

1. Bir kaba maya ile süt koyulur ve karıştırılır.

2. Daha sonra sıvı yağ, tereyağı, toz şeker, yumurta beyazı, tuz ve un koyularak yoğrulur.

3. Hamur yumuşak ve ele yapışmayan kıvama gelince ceviz içi koyulur ve tekrar yoğrulur.

4. Hamura açma şekli verilir ve tepsiye dizilir. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.

5. Açmalar 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.