Patso Tarifi İçin Malzemeler:
- 1 paket dilim salam
- 1 adet ekmek
- Marul
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 adet salatalık turşusu
- 1 adet domates
- Ketçap
- Mayonez
- 2 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 dilim kaşar peyniri
Yapılışı:
1. Patatesler ince şekilde dilimlenip buzlu suya koyulur ve 5 dakika bekletilir.
2. Buzlu sudan çıkarılınca kağıt havlu ile kurulanır.
3. Kurulanan patatesler tavada kızartılır.
4. Kızardıktan sonra bir kaba alınır.
5. Tavada tereyağı eritilir ve kırmızı toz biber eklenerek karıştırılır. Hazırlanan sos patateslerin üzerine dökülür.
6. Ekmeğin arasına kaşar peyniri koyulur ve tost makinesinde basılır.
7. Daha sonra patatesler, salam, domates, turşu, marul, ketçap ve mayonez de koyulur. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)