Tavuklu Börek Tarifi İçin Malzemeler:
- 500 gr tavuk göğsü
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Sos İçin:
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
Yapılışı:
1. İç harcı için bir tavaya küp küp doğranmış olan tavuk göğsü koyulur ve pişirilir.
2. Tavuklar pişip suyunu salınca içine yine küçük bir şekilde küp küp doğranmış patatesler, doğranmış soğan, bezelyeler ve biberler koyularak karıştırılır.
3. Suyunu çeken tavuklara biber salçası koyulur ve karıştırılır.
4. Sosu için bir kaseye su, un, sirke ve sıvı yağ koyularak karıştırılır.
5. Hazırlanan sos yufkaya sürülür ve yufkanın içine tavuklu iç harcı koyularak sarılır.
6. Daha sonra yufkanın ortasına kesik atılır.
7. Son olarak yufkanın üzerine yumurta sarısı sürülür ve börekler 180 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)