Patlıcanlı Börek Tarifi

 


Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler:

- 4 adet yufka

- 4 adet patlıcan

- 1 adet domates

- 1 adet kırmızı biber

- 3 adet yeşil biber

- 3 adet soğan

- 7 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

- 1 tatlı kaşığı tuz


Sos İçin:

- 1 su bardağı su

- 1 yemek kaşığı un

- 1 yemek kaşığı sirke

- Yarım çay bardağı sıvı yağ


Üzeri İçin:

- Yumurta sarısı

- Susam


Yapılışı:

1. İlk olarak iç harcı için bir tavada sıvı yağ ile doğranmış soğan koyulup kavrulur.

2. Üzerine küp küp doğranmış patlıcanlar koyulur ve kavurmaya devam edilir.

3. Daha sonra üzerine doğranmış domates, kırmızı biber, yeşil biber, domates salçası, kırmızı toz biber ve tuz koyularak kavurmaya devam edilir.

4. Hazırlanan iç harcı ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

5. Yufkaya sürülecek olan sos için bir kaseye su, un, sirke ve sıvı yağ koyularak karıştırılır.

6. Hazırlanan sos yufkaya sürülür ve patlıcanlı iç harcı eklenerek sarılır.

7. Tüm yufkalar bu şekilde sarıldıktan sonra yufkaların üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpilir.

8. Börek, 180 derece fırında 40-45 dakika piştikten sonra hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.