Faroe Çöreği Tarifi

 


Faroe Çöreği Tarifi İçin Malzemeler:

- 6 adet milföy

- 2 yemek kaşığı labne peyniri

- 1 yemek kaşığı sıvı krema

- Çeyrek su bardağı pudra şekeri

- 1 yemek kaşığı limon suyu


Vişneli Sosu İçin:

- 1 su bardağı çekirdeksiz vişne

- 2 yemek kaşığı toz şeker

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 1,5 su bardağı su



Yapılışı:

1. İlk olarak milföy hamurları ortadan ikiye kare şeklinde kesilir ve bir fırın tepsisine dizilir.

2. Ayrı bir kaba labne peyniri, sıvı krema, pudra şekeri ve limon suyu koyularak karıştırılır ve hazırlanan sos milföy hamurlarının ortasına sürülür.

3. Daha sonra milföy hamurlarının kenarları içine doğru kapatılır.

4. Vişneli sosu için bir kaba vişne, toz şeker, nişasta ve su koyularak ocakta kaynayana kadar pişirilir.

5. İlk sıcaklığı çıkan vişneli sos, milföy hamurlarının üzerine koyulur.

6. Tatlılar, 200 derece fırında 25-30 dakika pişirilir. Bu tarifi vişne hariç istediğiniz başka meyvelerle de yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.