Patatesli Milföy Mantı Tarifi

 


Patatesli Milföy Mantı Tarifi İçin Malzemeler:

- 6 adet milföy

- 3 adet haşlanmış patates

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- Yoğurt


Sosu İçin:

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- Sıvı yağ

- Kekik


Yapılışı:

1. İlk olarak haşlanmış patatesler ezilir ve karabiber, tuz, kırmızı toz biber, zeytinyağı eklenerek karıştırılır.

2. Milföyler 8 eşit parçaya kesilir ve her parçanın içine patatesler koyularak mantı şeklinde kapatılır.

3. Hazırlanan mantılar bir tepsiye dizilir ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

4. Sosu için bir kaba sıvı yağ ve domates salçası koyularak ocakta salça kavrulur.

5. Üzerine kekik koyularak karıştırılır.

6. Mantılar fırından çıkınca üzerine yoğurt ve sos dökülür. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.