İrmikli Bülbül Yuvası Tarifi

 


İrmikli Bülbül Yuvası Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 adet yumurta

- 125 gr margarin veya tereyağı

- Yarım su bardağı yoğurt

- 1 su bardağı sıvı yağ

- Yarım çay kaşığı tuz

- 1 su bardağı irmik

- Yarım paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- Un


Bulamak İçin:

- İrmik


Üzeri İçin:

- Krem şanti


Şerbeti İçin:

- 3 su bardağı su

- 2 su bardağı toz şeker


Yapılışı:

1. Hamuru için bir kaba yumurta, margarin veya tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, tuz ve irmik koyularak karıştırılır.

2. Üzerine kabartma tozu ve yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur.

3. Hamur ele yapışmayan kıvama gelince bir merdane ile açılır ve su bardağı ile yuvarlak şekiller çıkarılır.

4. Şekillerin bir tanesinin ortası su şişesi kapağı ile delinir ve o hamur delinmemiş bir yuvarlak hamurun üzerine koyulur.

5. Tüm hamura bu şekilde şekil verdikten sonra hamurlar irmiğe bulanır ve tepsiye yerleştirilir.

6. Tatlı, 180 derece fırında 25 dakika pişirilir.

7. Şerbeti için bir kaba su ile toz şeker koyularak kaynatılır.

8. Tatlı fırından çıkınca üzerine soğumuş olan şerbet dökülür ve çekmesi için beklenir.

9. Tatlı şerbetini çekince üzeri krem şanti ile süslenir. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.