Tatlı Çörek Tarifi

 


Tatlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru İçin:

- 1 su bardağı ılık süt

- 1 paket instant maya

- 1 adet yumurta beyazı

- 3 yemek kaşığı toz şeker

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- 1 fiske tuz

- Un


İçi İçin:

- Kakaolu fındık kreması

- Fıstık ezmesi


Üzeri İçin:

- Yumurta sarısı

- Pudra şekeri



Yapılışı:

1. Hamuru için bir kaba ılık süt ve maya koyularak karıştırılır.

2. Üzerine yumurta beyazı, toz şeker, tuz ve sıvı yağ koyularak karıştırmaya devam edilir.

3. Üzerine yavaş yavaş un eklenerek yoğurmaya başlanır.

4. Hamur, ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Daha sonra yarım saat mayalanmaya bırakılır.

5. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve biraz uzun olacak şekilde açılır. Hamurun ortasına tamamı olmayacak şekilde bıçakla kesikler atılır.

6. Hamurun diğer ucuna kakaolu fındık kreması veya fıstık ezmesi koyularak sarılır.

7. Hazırlanan çörekler 40 dakika kadar tepsi mayasına bırakılır.

8. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

9. Çörekler fırından çıkınca pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.