Gelin Pastası Tarifi

 


Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler:

Keki İçin:

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağı toz şeker

- Yarım su bardağı süt

- 1 su bardağı un

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu


Muhallebisi İçin:

- 1 litre süt

- Yarım su bardağı toz şeker

- 3 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 1 paket vanilya

- Krem şanti


Keki Islatmak İçin:

- 2 su bardağı soğuk süt

- 1 tatlı kaşığı toz şeker


Üzeri İçin:

- Hindistan cevizi





Yapılışı:

1. İlk olarak keki için bir kaba yumurtalar ile toz şeker koyularak köpükleşene kadar mikser ile çırpılır.

2. İçine süt, un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpmaya devam edilir.

3. Hazırlanan kek harcı yağlanmış bir borcama dökülür ve kek 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.

4. Pişen kek fırından alınır ve soğumaya bırakılır.

5. Islatmak için bir kaba soğuk süt ile toz şeker koyularak şeker eriyene kadar karıştırılır.

6. Daha sonra soğuyan kekin üzerine kürdanla delikler açılır ve hazırlanan karışım kekin üzerine dökülür.

7. Kek, sütü çekerken muhallebi için bir kaba süt, toz şeker, un ve nişasta koyularak kaynayana kadar karıştırılır.

8. Hazırlanan muhallebi ocaktan alınır ve vanilya eklenir.

9. Krem şanti için toz krem şanti soğuk süt ile çırpılır ve soğuyan muhallebiye eklenerek karıştırılır.

10. Muhallebi de kekin üzerine dökülür ve yayılır.

11. Tatlının üzerine hindistan cevizi koyularak süslenir. Dilediğiniz meyvelerden de koyarak süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.