Şeftalili Soğuk Pasta Tarifi İçin Malzemeler:
Tabanı İçin:
- 2 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
Şeftalili Jölesi İçin:
- 3 adet şeftali
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3,5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı su
Yapılışı:
1. İlk olarak tabanı için burçak bisküviler rondodan geçirilir ve toz haline getirilir.
2. Tereyağı ayrı bir kapta eritilir ve bisküvilerin üzerine dökülerek iyice karıştırılır.
3. Hazırlanan bisküviler kelepçeli bir kalıba dökülerek tabanına yayılır.
4. Bisküviler 180 derece fırında 10 dakika pişirilir ve fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır.
5. Muhallebisi için bir kaba süt, un, toz şeker, nişasta ve yumurta sarısı koyularak kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır.
6. Muhallebi ocaktan alınarak üzerine vanilya koyulur ve karıştırılır.
7. Bir kapta 1 paket sıvı krema mikser ile çırpılır ve katı hale getirilir.
8. Üzerine hazırladığımız muhallebi eklenerek çırpmaya devam edilir.
9. Hazırlanan kremalı muhallebi bisküvili tabanın üzerine dökülür ve buzdolabında soğumaya bırakılır.
10. Şeftalili jölesi için şeftaliler ince ve küçük şekilde kesilir ve bir kaba koyulur.
11. Üzerine nişasta, toz şeker ve su koyularak ocakta jöle haline gelene kadar karıştırılır.
12. Hazırlanan şeftalili jölenin ilk sıcağı çıkınca muhallebinin üzerine dökülür.
13. Pasta, buzdolabında 3-4 saat dinlendikten sonra hazır. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)