Kayısılı Buckle Tarifi İçin Malzemeler:
- 5 adet kayısı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Hamuru İçin:
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağından biraz az toz şeker
- Yarım su bardağı fındık tozu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
Pişirmek İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Yapılışı:
1. İlk olarak kayısılar doğranır ve üzerine toz şeker ile vanilya koyularak karıştırılır.
2. Hamuru için bir kaba un, toz şeker, fındık tozu, kabartma tozu ve süt koyularak karıştırılır.
3. Tatlıyı pişireceğimiz fırın tepsisi ilk önce boş olarak fırına koyulur ve 10 dakika ısıtılır.
4. Çıkan fırın tepsisine eritilmiş tereyağı koyulur. Üzerine hazırlamış olduğumuz hamurdan koyulur.
5. Hamurun üzerine de toz şeker ile karıştırdığımız kayısılar yerleştirilir.
6. Tatlı, 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)