Tarçınlı Çörek (Cinnamon Roll) Tarifi İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
İç Harcı İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı toz şeker
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 100 gram labne peyniri (yarım paket)
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
1. İlk olarak hamuru için bir kaba ılık su, ılık süt, sıvı yağ, maya, yumurta, toz şeker ve tuz koyularak çırpılır.
2. 1-2 dakika bekledikten sonra un da yavaş yavaş eklenerek hamur yoğrulmaya başlanır.
3. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra hamur bir kenarda bekletilir.
4. O sırada iç harcı için bir kaba tereyağı koyularak ocakta eritilir.
5. Üzerine toz şeker ve tarçın koyularak 1 dakika karıştırılır ve ocaktan alınır.
6. Hamur, bir tezgahta merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açılır.
7. Hamurun her yerine iç harcından sürülür ve hamur rulo haline getirilir.
8. Hamurdan bıçakla parçalar kesilir. Şeklinin bozulmaması için ip yardımıyla da bölebilirsiniz.
9. Bir borcamın tabanı tereyağı ile yağlanır ve böldüğümüz hamurlara yerleştirilerek 20-25 dakika mayalanmaya bırakılır.
10. Mayalandıktan sonra çörekler 180 derece fırında 25 dakika pişirilir.
11. O sırada sosu için bir kaba eritilmiş tereyağı/margarin, labne peyniri, süt, pudra şekeri ve vanilya koyularak mikserle çırpılır.
12. Çörekler fırından çıkarılınca ilk sıcağı çıktıktan sonra hazırladığımız sos üzerine dökülür.
13. Tarçınlı çörekler hazır. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)