Çilekli Milföy Pasta Tarifi

 


Çilekli Milföy Pasta Tarifi İçin Malzemeler:

- 6 adet milföy

- Pudra şekeri

- Yarım kg çilek


Kreması İçin:

- 3,5 su bardağı süt

- 1 su bardağı toz şeker

- 2 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 1 adet yumurta sarısı

- 1 paket vanilya

- 1 paket sıvı krema (200 ml)


Yapılışı:

1. İlk olarak kreması için bir kaba süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarısı koyularak ocakta kaynayana kadar karıştırılır.

2. Kaynayan muhallebi ocaktan alınır ve vanilya koyularak karıştırılır.

3. Muhallebinin üzeri streç film ile kapatılır ve soğuması için buzdolabına koyulur.

4. O sırada 6 adet milföy hamuru yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yan yana dizilerek üzeri çatal yardımıyla delinir.

5. Milföylerin üzerine yine yağlı kağıt koyulur ve kabarmamaları için bir tepsi daha koyularak 180 derece fırında pişirilir.

6. Milföyler 15-20 dakika kızarana kadar pişirildikten sonra sıcağı sıcağına üzerlerine pudra şekeri serpilir ve soğumaya bırakılır.

7. O sırada bir kaba sıvı krema koyulur ve köpükleşene kadar çırpılır.

8. Buzdolabına koyduğumuz muhallebi çıkarılarak kremanın üzerine yavaş yavaş eklenir ve karıştırılır.

9. Milföyler soğuyunca önce daha sonra kırıntı olarak kullanmak için kenarları çok az kesilir. Daha sonra milföy hamuru ortadan ikiye kesilir, daha sonra her parça tekrar ortadan ikiye kesilir.

10. Bir borcama yağlı kağıt serilerek hazırladığımız krema tabanına koyularak yayılır.

11. Üzerine dilimlediğimiz çilekler koyulur ve üzerine de kestiğimiz milföyler dizilir.

12. Bu şekilde bir kat daha malzemeler dizilir. En üste milföyler dizilerek pasta derin dondurucuda 2 saat soğumaya bırakılır.

13. Soğuyan pasta dondurucudan alınarak geniş bir servis tabağına ters çevrilir ve dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.