Soğan Halkası Tarifi İçin Malzemeler:
- 5 adet soğan
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- Un
- Galeta unu veya ekmek kırıntısı
Yapılışı:
1. İlk olarak 5 adet soğan orta boyda doğranır ve rondodan geçirilerek püre haline getirilir.
2. Daha sonra soğanın suyu iyice sıkılır ve nişasta, un, tuz eklenerek yoğrulur.
3. Hamur haline gelince hamurdan parçalar koparılarak halka şekli verilir ve bir tepsiye dizilir.
4. Tepsi buzdolabına koyularak 1-2 saat soğumaya bırakılır.
5. Soğuyan hamurlar ilk olarak una, daha sonra çırpılmış yumurtaya ve en son galeta ununa bulanarak tavada kızartılır.
6. Soğan halkası hazır. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)