Çilekli Galette Tarifi İçin Malzemeler:
- 125 gr soğuk tereyağı veya margarin
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 2 su bardağı un
Fındık Ezmesi İçin:
- 5 yemek kaşığı toz fındık veya 1 su bardağı fındık
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Çilekli Harç İçin:
- Yarım kg çilek
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri İçin:
- Yumurta sarısı
- Toz şeker
Yapılışı:
1. İlk olarak hamuru için mutfak robotuna soğuk tereyağı, toz şeker, un ve tuz koyularak robottan geçirilir.
2. Tüm malzemeler hamur haline gelince bir streç filmin üzerine alınır ve sarılarak soğuması için buzdolabına koyulur.
3. O sırada fındık ezmesi için mutfak robotuna fındık veya toz fındık, tereyağı, toz şeker koyularak robottan geçirilir.
4. Fındık ezmesi bir tabağa alınır.
5. Çilekli harç için yarım kg çilek doğranır ve bir kaba alınır.
6. Üzerine nişasta ve toz şeker koyularak karıştırılır ve buzdolabına koyulur.
7. Hamur buzdolabından alınarak bir yağlı kağıdın üzerine koyulur. Hamurun üzerine tekrar başka bir yağlı kağıt koyularak merdane yarımıyla yuvarlak şekilde açılır.
8. Hamurun ortasına fındık ezmesinden sürülür. Hamurun kenarlarını katlayacağımız için kenarlarına sürmememiz gerekiyor.
9. Daha sonra fındık ezmesinin üzerine çilekli harç koyulur ve yayılır.
10. Hamurun kenarları katlanır ve kenarlarına yumurta sarısı sürülerek toz şeker serpilir.
11. Tatlı, 180 derece fırında 25 dakika pişirilir. Çilekli galette hazır. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)