Trileçe Tarifi

 


Trileçe Tarifi İçin Malzemeler:

Kek İçin:

- 3 adet yumurta

- Yarım çay bardağı toz şeker

- 1 çay bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya


Keki Islatmak İçin:

- 1,5 yemek kaşığı toz şeker

- 1 su bardağı süt

- 100 ml sıvı krema (yarım paket)


Karamel Sos İçin:

- 6 yemek kaşığı toz şeker

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 100 ml sıvı krema


Üzeri İçin:

- 1 paket krem şanti

- 1 su bardağı soğuk süt


Yapılışı:

1. İlk olarak keki için bir kaba yumurta ve şeker alınarak köpükleşene kadar mikserle çırpılır.

2. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.

3. Bir borcamın tabanı sıvı yağ ile yağlanır ve kek içine boşaltılır. 

4. Kek, 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.

5. O sırada karamel sos için toz şeker bir kaba alınarak ocakta karamel haline gelene kadar erimeye bırakılır. Arada karıştırabilirsiniz.

6. Eridikten sonra tereyağı ve sıvı krema da eklenerek karıştırılır.

7. Karamel sos, bir kenarda soğumaya bırakılır.

8. Keki ıslatmak için ayrı bir kapta toz şeker, süt ve krema karıştırılır.

9. Kek fırından çıkınca soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kürdan yardımıyla delinerek ıslatmak için hazırladığımız süt dökülür ve kekin sütü çekmesi için beklenir.

10. Krem şanti için soğuk süt ve krem şanti çırpılır. Sütü çeken kekin üzerine sürülür. Krem şantinin bir kısmı üzerini süslemek için bırakılır.

11. Kekin en üzerine ise karamel sos sürülerek yayılır.

12. Üzerine şekil vermek için artan krem şantiyi kullanabilirsiniz. Trileçe tarifi hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.