Tavuklu Saray Kebabı Tarifi

 


Tavuklu Saray Kebabı Tarifi İçin Malzemeler:

- 4-5 adet tavuk göğsü

- 1 adet soğan

- 3 adet yeşil biber

- 2 adet domates

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 çay kaşığı kekik

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- Tuz

- Sıvı yağ

- 3 adet yufka


Beşamel Sos İçin:

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 2 yemek kaşığı un

- 1,5 su bardağı süt

- Karabiber

- Tuz


Üzeri İçin:

- Rendelenmiş kaşar peyniri



Yapılışı:

1. İlk olarak tavuk göğsü küpler şeklinde doğranır ve bir tencereye koyulur. Suyunu çekene kadar pişirilir.

2. Suyunu çektikten sonra üzerine doğranmış soğan ve sıvı yağ eklenerek kavurmaya başlanır.

3. Üzerine doğranmış yeşil biber ve domatesler de eklenerek kavurmaya devam edilir.

4. Domates salçası ve baharatlar da eklenerek karıştırılır.

5. Daha sonra yemek ocaktan alınır.

6. Bir yufka ikiye bölünür ve bir parçası kaseye yerleştirilir. İçine tavuklu yemekten koyularak kapatılır. Yufkanın fazla gelen kısımlarını elinizle koparabilirsiniz.

7. Tüm yufkalara tavuk bitene kadar aynı işlem yapıldıktan sonra hepsi yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.

8. Beşamel sos için bir tencerede sıvı yağ ile tereyağı eritilir ve un eklenir. Un ile beraber kavrulur.

9. Üzerine süt eklenerek koyulaşana kadar karıştırılır.

10. Koyulaşınca karabiber ile tuz eklenir ve ocaktan alınır.

11. Beşamel sos biraz soğuyunca tüm tavuklu yufkaların üzerine sürülür.

12. Bu şekilde 200 derece fırında 10 dakika pişirilir.

13. Fırından çıkarılıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyulur ve peynirler kızarana kadar yeniden pişirilir.

14. Tavuklu saray kebabı hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.