Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
Çorba İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet haşlanmış tavuk but
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Limon
Yapılışı:
1. İlk olarak hamuru için bir tencereye 5 su bardağı su koyulur ve kaynatılır.
2. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz eklenir.
3. Ayrı bir kaba 1 su bardağı un, 1 su bardağı su ve tuz koyularak un açılır ve kaynayan suya dökülerek karıştırılır.
4. Koyulaşan hamur ocaktan alınır ve bir borcama dökülerek yayılır. Bir süre soğumaya bırakılır.
5. Soğuyan hamur buzdolabına koyulur.
6. O sırada çorba için bir tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyularak tereyağı eritilir.
7. Ardından un koyulur ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
8. Salçalar da eklenerek kavurmaya devam edilir.
9. Üzerine haşlanmış ve didiklenmiş olan tavukların suyu yavaş yavaş koyulur ve karıştırılır.
10. Suyun hepsini koyduktan sonra tavuklar da eklenerek kaynamaya bırakılır.
11. Kaynayan çorbaya kırmızı toz biber ve tuz eklenerek ocaktan alınır.
12. Çorba servis tabağına koyulur ve üzerine limon sıkılır. Hamuru da dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)