Supangle Tarifi

 


Supangle Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 litre süt

- 6 yemek kaşığı toz şeker

- 2 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 3 yemek kaşığı kakao

- 2 adet yumurta sarısı

- 1 paket bitter çikolata (60 gr)

- Yarım su bardağı soğuk su

- Kakaolu kek


Yapılışı:

1. Bir kaba toz şeker, un, nişasta, kakao ve yumurta sarısı koyularak karıştırılır.

2. Ocağa alınarak yavaş yavaş süt eklenmeye başlanır.

3. Sütün hepsini yavaşça ilave ettikten sonra muhallebi kaynayıp koyulaşana kadar ocakta karıştırılır.

4. Kaynayan muhallebi ocaktan alınır ve içine 1 paket bitter çikolata koyularak çikolata eriyene kadar karıştırılır.

5. Çikolata eriyince yarım su bardağı soğuk su eklenerek karıştırmaya devam edilir.

6. Supangle tamamen soğuyana kadar ara ara karıştırılır.

7. Kakaolu kekler kare şeklinde kesilerek servis yapacağımız kuplara koyulur.

8. Üzerine soğumuş olan supangle dökülür.

9. Supangle hazır. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.