Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

 


Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

250 gr tereyağı veya margarin

- 2 adet yumurta

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 1 yemek kaşığı sirke

- 1 çay bardağı pudra şekeri

- 1 su bardağı irmik 

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- Un

- 1 adet portakal

- Ceviz


Yapılışı:

1. Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı/margarin, yumurta, yoğurt ve sirke yoğurmaya başlanır.

2. Üzerine pudra şekeri, irmik, kabartma tozu, vanilya ve un da eklenerek yoğurmaya devam edilir.

3. Unu hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar koyabilirsiniz.

4. Hamur hazır olunca üzerine portakal kabuğu rendelenir ve yeniden yoğrulur.

5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır ve üstüne biraz bastırılır, daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilir.

6. Tüm hamurlara bu işlemi yaptıktan sonra üzerine ceviz koyulur. Daha sonra 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.

7. O sırada şerbeti için bir kaba su ve toz şeker alınarak toz şeker eritilip kaynatılır.

8. Kaynayan şerbete birkaç damla limon sıkılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

9. Fırından çıkan tatlı ve şerbet soğuduktan sonra şerbet tatlının üzerine dökülerek tatlının şerbeti çekmesi beklenir.

10. Portakallı irmik tatlısı hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.