Ekler Tarifi İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1,5 su bardağı su
- 6 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
Muhallebisi İçin:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- Yarım paket krem şanti
Üzeri İçin:
- Hazır çikolatalı sos veya çikolata
Yapılışı:
1. İlk olarak hamuru için bir kaba tereyağı ve su alınarak tereyağı eriyene kadar ocakta pişirilir.
2. Üzerine un ve vanilya koyularak kavrulur.
3. Kavrulup katılaşan hamur ocaktan alınır ve karıştırarak soğutulur.
4. İyice soğuduktan sonra 1 adet yumurta koyulur ve hamura iyice yedirilir. Daha sonra diğer yumurtalar da tek tek koyularak hamura yedirilir.
5. Hamur hazır olunca mutfak poşetine alınır ve poşetin ucu kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye ince uzun olacak şekilde sıkılır.
6. Ekler hamuru 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.
7. O sırada muhallebisi için bir kaba süt, şeker, un, nişasta ve yumurta koyularak kaynayana kadar karıştırılır.
8. Kaynayan muhallebi ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
9. Muhallebi soğuyunca toz krem şanti eklenir ve mikser ile çırpılır.
10. Hamurlar fırından çıkıp soğuyunca ortası kesilir ve hepsinin içine hazırladığımız muhallebiden koyulur.
11. Üzeri için hazır çikolata sosu kullanabilir veya çikolatayı benmari usulü eriterek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)