Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:
- Yarım kg kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
Yapılışı:
1. İlk olarak bir tencerede kuşbaşı et sıvı yağ ile kavrulur.
2. Kavrulan etlere piyazlık doğranmış soğanlar ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.
3. Daha sonra ince ve uzun şekilde doğranmış havuçlar da eklenerek kavrulur.
4. Kavrulan malzemelere sıcak su eklenir ve yarım saat pişmeye bırakılır.
5. Pişen yemeğe pirinçler de eklenerek pirinçlerin üzerini biraz geçecek kadar su eklenir. Baharatları ve tuzu da eklenerek yine pişmeye bırakılır.
6. Pirinçler suyu çektikten sonra Özbek pilavı hazır. Tencereyi servis tabağına ters çevirerek şekil çıkartıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)