Piyano Kek Tarifi

 


Piyano Kek Tarifi İçin Malzemeler:

Keki İçin:

- 2 adet yumurta

- Yarım su bardağı toz şeker

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- Yarım su bardağı süt

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- 2 yemek kaşığı kakao

- 5 yemek kaşığı un


Kreması İçin:

- 3 su bardağı süt

- 1 su bardağından biraz eksik toz şeker

- 1 su bardağından biraz eksik un

- 1 paket sıvı krema


Keki Islatmak İçin:

- 1,5 su bardağı süt

- 2 yemek kaşığı kakao


Yapılışı:

1. İlk olarak keki yapmak için bir kaba yumurta ve toz şeker alınarak köpükleşene kadar çırpılır.

2. Üzerine sıvı yağ ve süt ilave edilerek tekrar çırpılır.

3. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakao eklenerek son kez çırpılır.

4. Kek harcı, tabanı yağlanmış bir borcama dökülür ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.

5. Kreması için bir kaba süt, toz şeker ve un koyularak ocakta kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır.

6. Kaynayan kremanın ilk sıcağı çıkınca üzerine 1 paket sıvı krema eklenir ve mikser ile çırpılır.

7. Keki ıslatmak için büyük bir bardağa süt ile kakao koyularak karıştırılır.

8. Fırından çıkıp soğuyan keke kürdan ile delikler açılır ve hazırladığımız karışım dökülür.

9. Kek, sosu çektikten sonra hazırladığımız krema üzerine dökülür ve yayılır.

10. Son olarak kekin üzerine kakao serpilir.

11. Piyano kek, 2-3 saat buzdolabında soğuduktan sonra hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.