İstiridye Tatlısı Tarifi

 


İstiridye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler:

- 250 gr tereyağı veya margarin

- 2 adet yumurta

- 2 yemek kaşığı yoğurt

- 1 yemek kaşığı sirke

- 1 çay bardağı pudra şekeri

- 1 su bardağı irmik 

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- Un


Şerbeti İçin:

- 4 su bardağı su

- 2,5 su bardağı toz şeker

- Birkaç damla limon


Yapılışı:

1. Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı/margarin, yumurta, yoğurt ve sirke yoğurmaya başlanır.

2. Üzerine pudra şekeri, irmik, kabartma tozu, vanilya ve un da eklenerek yoğurmaya devam edilir.

3. Unu hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar koyabilirsiniz.

4. Daha sonra hamurdan büyük parçalar koparılır ve yuvarlanır. Üzerine bastırılır ve çay bardağı yardımıyla çizikler atılarak istiridye şekli verilir.

5. Tüm hamurlara bu işlemi yaptıktan sonra yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizilerek 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.

6. O sırada şerbeti için bir kaba su ve toz şeker alınarak toz şeker eritilip kaynatılır.

7. Kaynayan şerbete birkaç damla limon sıkılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

8. Fırından çıkan tatlı ve şerbet soğuduktan sonra şerbet tatlının üzerine dökülerek tatlının şerbeti çekmesi beklenir.

9. İstiridye tatlısı hazır. Afiyet olsun :)

Tarifi beğendiyseniz beğen butonuna basmayı unutmayın :)


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.